Bonded Seals

Bonded Seal ook gekend als Dowty seal, Bonded Washer of Multiseal is een statische afdichtingsring.  

Door de metalen ring is hij bestand tegen hoge drukken en wordt toegepast in mechanische, pneumatische en hydraulische toepassingen.  Ze worden gebruikt voor het afdichten van flensverbindingen; schroefkoppelingen; moeren; boutkoppen.

De bonded seal bestaat uit een stalen buitenring met aan de binnendiameter een vast gevulkaniseerde trapeziumvormige afdichtingring.

Ook zelfcentrerende bonded seals zijn mogelijk!   De zelfcentrerende uitvoering heeft een extra centreerrand die de afdichting centreerd en hem op zijn plaats houdt om lekkage te voorkomen. Deze Bonded seal kan zeer gemakkelijk worden gemonteerd.

  • METALEN RING: wordt gemaakt uit verzinkt staal, aluminium of RVS.
  • RUBBERDEEL: bestaat standaard in NBR.
  • In geval van gebruik met chemicaliën of hoge temperaturen dan is Viton, siliconen of eventueel EPDM een goed alternatief. De Bonded seal is leverbaar in inch, BSP, metrisch..

Bonded Seal assortimentsboxen Metric-Inch

  • Afdichtings-assortimenten voor uw machines van merken zoals Caterpillar, Komatsu, Hitachi,..  
  • Zelfcentrerende bonded seals in een handige box !

Bezoek ook  onze webshop om ons uitgebreide assortiment aan afdichtingen te bekijken en uw bestelling te plaatsen. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen op onze pagina van de cilinderonderdelen en machineonderdelen voor de herstelling van uw graafmachines. Deze onderdelen zijn perfect uitwisselbaar met de bijpassende equivalenten en bieden de hoogste garanties op sterkte en duurzaamheid. Bestel nu en ervaar het verschil! 

Tel. +32 (0)3 369 70 20    -   info@mattparts.be