.

AFDICHTINGEN

Hydraulische afdichtingen: De afdichtingen moeten bestand zijn tegen extreme temperaturen, hoge druk en schuifkracht binnen in de cilinder. Deze afdichtingen moet vloeistof-lekkage vanuit uw cilinder voorkomen.

Pneumatische afdichtingen: Deze afdichtingen worden gebruikt om lekkage van gassen / lucht te voorkomen.  Afhankelijk van de toepassing worden pakkingen van bijvoorbeeld kunststof, rubber, kurk, grafiet of koper, papier, pakkingplaat, katoen of van metalen gemaakt. 

Roterende afdichtingen  Asafdichtingen voor uw hydraulische pompen, motoren, draaidoorvoeren, koppelingen, krukassen en wielnaaf-toepassingen enz.   Voor het tegenhouden van water en/of vuil gebruikt men een v-ring.


Hydraulische en/of Pneumatische zuigerafdichtingen, stang afdichtingen, dempingsringen, geleidingsringen, en vuilafstrijkers, .. Onze profielen hiervan vindt U terug in onze profiellijst.

Ook het volledig overzicht van onze roterende afdichtingen, oliekeerringen, hoge druk keerringen zoals bv a, as, asp, c, cs, bs, bss, .... vindt u hier terug.

Hydraulische, pneumatische en roterende afdichtingen

O-ringen

O-ringen zijn de meest economische en veelzijdige afdichtingselementen. Dankzij het eenvoudige ontwerp worden ze in veel industriële toepassingen gebruikt, zowel statisch als dynamisch. Ze zorgen voor een goede afdichting en zijn bijzonder geschikt voor die gevallen waarin de ruimte beperkt is.

Diverse kwaliteiten voor verschillende toepassingen zowel hydraulisch als pneumatisch.
Oringen in materiaal zoals rubber, viton, siliconen, EPDM, PU ... 

Assortimentsboxen 

Levering van vele maten oringen en oringsnoer en O-ring boxen uit voorraad.

  • Robuuste box verkrijgbaar met 1415 O-ringen in 70° of 90° in inch of metrisch
  • Levering van vele maten o-ringen en o-ringsnoer uit voorraad.
  • Diverse kwaliteiten voor verschillende toepassingen zowel hydraulisch als pneumatisch.
  • In materiaal zoals rubber, viton, siliconen, EPDM, PU ...
D-RING
D-RING

Statische afdichtingen

Statische afdichtingen worden gebruikt als hulpelementen bij de O-ringen. Het belangrijkste doel is om te voorkomen dat de dichtingsring in de ruimte tussen de twee metalen onderdelen terecht komt.

Statische afdichtingen zoals O-ringen, D-ringen, R-ringen, Quad ringen, Square ringen, PFS ringen, FCS ringen hebben wij in ons gamma opgenomen. 

 Neem een kijkje op onze profiellijst voor een volledig overzicht.

Hydraulische Zuigerafdichtingen

Hydraulische zuigerafdichtingen bevinden zich tussen de zuiger en de cilinderwand. Aan de buitenkant beweegt de afdichting lineair en dicht tegen de stilstaande cilinderwand af.

Een hydraulische zuigerafdichting is de afdichting die gemonteerd zit in de zuiger als vloeistofafdichting.

Pneumatische Zuigerafdichtingen

Een pneumatische zuigerafdichting is de afdichting die gemonteerd zit in de zuiger tegen lekkage van gas.

Ze voorkomen lekkage en zorgt ervoor dat de olie/gas op zijn plek wordt gehouden. Met deze olie wordt de druk opgebouwd aan één (enkelwerkend) of twee zijden (dubbelwerkend) om de zuigerstang heen en weer te laten bewegen.   

Geleidingen, geleideband, geleidingsringen: 

Geleidingsringen en tape bieden de functie van weerstand tegen vervorming door de druk onder radiale belasting en drijven de zuiger en de stang in het hydraulisch/pneumatische apparaat aan, waardoor de wrijving tussen de bewegende delen afneemt. zonder de geleidingsringen zou het metalen contact met de cilinderkop het systeem aantasten. Geleidingsringen worden gebruikt om de traditionele bronzen bus in hydraulische/pneumatische cilinders te vervangen bij onvoldoende smering.

We hebben geleidingsringen alsook geleidestrip uit voorraad leverbaar in verschillende materialen voor verschillende toepassingen. 

Hunger afdichtingen 

Hunger afdichtingen en lagerelementen worden uitsluitend van hoogwaardige materialen vervaardigd. De elastische elementen van de afdichtingen zijn gemaakt van een slijtvast polyurethaan of speciale elastomeerverbindingen (nbr, fpm, epdm, ....). 

Waar dit voordelig en technisch mogelijk is, worden PTFE of PTFE-verbindingen in afdichtingen gebruikt of worden ze gebruikt om complete afdichtingen te vervaardigen. Het gebruik van PTFE kan onder andere de levensduur en de efficiëntie van de apparatuur verhogen. 

Alle types Hungerafdichtingen zijn leverbaar.. dit zijn enkel originele hungerafdichtingen (niet aftermarket)

Stangafdichtingen 

Deze worden meestal geplaatst in de kop van een cilinder, daar waar de stang de cilinder verlaat. Ze worden gebruikt in hydraulische cilinders als vloeistofafdichting en pneumatische cilinders als luchtafdichting.

Hydraulische en/of Pneumatische zuigerafdichtingen, stangafdichtingen, dempingsringen, geleidingsringen, en vuilafstrijkers, .. onze profielen vindt U terug in onze profiellijst.

Afstrijkers, vuilafstrijkers, stofringen, schrapers of wipers, 

Deze worden gemonteerd in een hydraulische/pneumatische cilinder en zorgen ervoor dat de stang bij de teruggaande slag wordt ontdaan van stof, vocht of elke vorm van vervuiling.

Ze worden voornamelijk gebruikt in lineaire dynamische toepassingen. Kenmerkend is de elastische schraper-lip sluiting, en de eventuele metalen omkasting.

Backupringen - steunringen

Dit zijn stijve dunne ringen die een elastomere afdichting of plastic (zoals polyethyleen ) verbinding op zijn ontworpen vorm en op de juiste plaats houdt.

Ze bieden extra weerstandsondersteuning en voorkomen extrusie van de afdichting in de behuizing wanneer deze onder druk staat. Ze hebben op zichzelf geen afdichtende functie maar ondersteunen de eigenlijke afdichtingselementen

Deze zijn leverbaar in een massieve ring, spiraalring of splitring, uitvoeringen in PTFE met of zonder vulstof, NBR of PU, POM, PA, PE, .......

Dempingsringen

Dempingsringen worden in veel hydraulische cilinders toegepast daar waar een eind afremming noodzakelijk is. Ze bestaan uit 2 ringen die gevulkaniseerd zijn. Dempingsringen verminderen geluid en trillingen.

Roterende afdichting

Asafdichtingen, oliekeerringen, hoge druk keerringen: voor uw hydraulische pompen, motoren, draaidoorvoeren, koppelingen, krukassen en wielnaaf-toepassingen enz. 

Voor het tegenhouden van water en/of vuil gebruikt men een V-ring.  

De front seal / V-ring

De front seal is een elastomeer axiale afdichting voor roterende assen en lagers. Hij draait met de as mee en sluit axiaal af tegen een stationair tegen-vlak loodrecht op de as. Dit type afdichting wordt op grote schaal gebruikt voor diverse toepassingen en heeft bewezen betrouwbaar en effectief te zijn tegen stof, vuil, water en oliespatten en andere media.

De ring bestaat uit 3 delen : 

  • a) Het afdichtingslichaam, geïnstalleerd met interferentie op de as
  • b) Het scharnier, dat fungeert als een geveerde verbinding tussen het lichaam en de lip.
  • c) De conische en flexibele afdichtingslip die zorgt voor de eigenlijke dynamische afdichting tegen het tegenoppervlak.

Voor maatwerk alsook voor compleet samengstelde kits kan u bij ons terecht!

  • Klantspecifieke samenstellingen op maat zijn mogelijk aan de hand van een model of stuklijst.

Heeft U nood aan specifieke / niet standaard dichtingen, wij bieden u een gepaste oplossing in tal van materiaal-soorten van diam. 10 mm tot 4000 mm. 

  • Speciaal voor de voedingssector bieden wij ook FDA GEKEURDE afdichtingen!  

Zijn de producten niet standaard op voorraad, deze zijn ook verkrijgbaar op aanvraag. 

Tel. +32 (0)3 369 70 20  -  mail. info@mattparts.be

.