Bestel onze afdichtingen online

Afdichtingen spelen een cruciale rol in de efficiënte werking van uw machines. Bij Mattparts begrijpen we het belang van kwalitatief hoogwaardige afdichtingen en bieden we u een breed scala aan opties die passen bij uw specifieke behoeften. Of het nu gaat om standaard of maatwerk afdichtingen, u vindt bij ons de perfecte oplossing voor uw machineonderdelen. Cilinderafdichtingen, hydraulische en/of pneumatische zuigerafdichtingen, stangafdichtingen, dempingsringen, geleidingsringen en vuilafstrijkers, we hebben het allemaal. 

De verschillende mogelijke profielen vindt u terug in onze profiellijst. Ook het volledig overzicht van onze roterende afdichtingen, oliekeerringen, hoge druk keerringen zoals bv a, as, asp, c, cs, bs, bss, ... vindt u hier terug. 

Bent u op zoek naar kwalitatieve afdichtingen?  

Ruim aanbod

Als leverancier van afdichtingen, bieden we u een uitgebreid assortiment afdichtingen aan, geschikt voor diverse toepassingen. U kunt bij ons terecht voor hydraulische afdichtingen, ideaal voor toepassingen met hoge druk, waarbij robuustheid en duurzaamheid vereist zijn. Daarnaast hebben we een aanbod aan pneumatische afdichtingen. Deze zijn speciaal ontworpen voor luchtdruktoepassingen en zorgen voor een efficiënte werking van uw pneumatische systemen. Bij het kiezen en bestellen van de juiste dichtingen voor uw machines is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van uw apparatuur en de omgevingsomstandigheden. Daarom geven we hieronder graag een overzicht van alle afdichtingen die wij aanbieden.

O-ringen zijn de meest economische en veelzijdige afdichtingselementen. Dankzij het eenvoudige ontwerp worden ze in veel industriële toepassingen gebruikt, zowel statisch als dynamisch. Ze zorgen voor een goede afdichting en zijn bijzonder geschikt voor die gevallen waarin de ruimte beperkt is. Wij bieden diverse kwaliteiten aan voor verschillende toepassingen, zowel hydraulisch als pneumatisch. U kunt bij ons o-ringen bestellen in materialen als rubber, viton, siliconen, EPDM, PU, ...


Back-upringen - steunringen

Dit zijn stijve dunne ringen die een elastomere afdichting of plastic (zoals polyethyleen) verbinding op zijn ontworpen vorm en op de juiste plaats houdt. Ze bieden extra weerstandsondersteuning en voorkomen extrusie van de afdichting in de behuizing wanneer deze onder druk staat. Ze hebben op zichzelf geen afdichtende functie maar ondersteunen de eigenlijke afdichtingselementen. Deze zijn leverbaar in een massieve ring, spiraalring of splitring, uitvoeringen in PTFE met of zonder vulstof, NBR of PU, POM, PA, PE, .......


Roterende afdichting

Wij zijn distributeur van roterende afdichtingen: asafdichtingen, oliekeerringen, hoge druk keerringen: voor uw hydraulische pompen, motoren, draaidoorvoeren, koppelingen, krukassen en wielnaaf-toepassingen enz.

De front seal / V-ring

Voor het tegenhouden van water en/of vuil gebruikt men een V-ring. De front seal is een elastomeer axiale afdichting voor roterende assen en lagers. Hij draait met de as mee en sluit axiaal af tegen een stationair tegen-vlak loodrecht op de as. Dit type afdichting wordt op grote schaal gebruikt voor diverse toepassingen en heeft bewezen betrouwbaar en effectief te zijn tegen stof, vuil, water en oliespatten en andere media.

D-RING
D-RING

Statische afdichtingen worden gebruikt als hulpelementen bij de o-ringen. Het belangrijkste doel is om te voorkomen dat de dichtingsring in de ruimte tussen de twee metalen onderdelen terecht komt. Statische afdichtingen zoals o-ringen, D-ringen, R-ringen, quadringen, squareringen, PFS-ringen en FCS-ringen hebben wij in ons gamma opgenomen. Neem een kijkje op onze profiellijst voor een volledig overzicht.


Bonded Seal

Bonded seal (ook gekend als dowty seal, bonded washer of multiseal) is een statische afdichtingsring. 

Door de metalen ring is het bestand tegen hoge drukken en wordt het toegepast in mechanische, pneumatische en hydraulische toepassingen. Ze worden gebruikt voor het afdichten van flensverbindingen; schroefkoppelingen; moeren; boutkoppen. 

De bonded seal bestaat uit een stalen buitenring met aan de binnendiameter een vast gevulkaniseerde trapeziumvormige afdichtingring. 

Ook zelfcentrerende bonded seals zijn mogelijk! De zelfcentrerende uitvoering heeft een extra centreerrand die de afdichting centreerd en hem op zijn plaats houdt om lekkage te voorkomen. Deze Bonded seal kan zeer gemakkelijk worden gemonteerd.

  • METALEN RING: wordt gemaakt uit verzinkt staal, aluminium of RVS.
  • RUBBERDEEL: bestaat standaard in NBR.
  • In geval van gebruik met chemicaliën of hoge temperaturen dan is Viton, siliconen of eventueel EPDM een goed alternatief. De bonded seal is leverbaar in inch, BSP, metrisch, ...

Bonded Seal assortimentsboxen

Metric-Inch

  • Afdichtings-assortimenten voor uw machines van merken zoals Caterpillar, Komatsu, Hitachi, ..
  • Zelfcentrerende bonded seals in een handige box!

Hydraulische Zuiger-afdichtingen

Hydraulische zuigerafdichtingen bevinden zich tussen de zuiger en de cilinderwand. Aan de buitenkant beweegt de afdichting lineair en dicht tegen de stilstaande cilinderwand af. Een hydraulische zuigerafdichting is de afdichting die gemonteerd zit in de zuiger en moet vloeistof lekkage vanuit uw cilinder voorkomen. Deze moet bestand zijn tegen extreme temperaturen, hoge druk en schuifkracht binnen in de cilinder.

Pneumatische Zuiger-afdichtingen

Een pneumatische zuigerafdichting is de afdichting die gemonteerd zit in de zuiger tegen lekkage van gas. Deze afdichtingen worden gebruikt om lekkage van gassen of lucht te voorkomen. Afhankelijk van de toepassing worden pakkingen van bijvoorbeeld kunststof, rubber, kurk, grafiet of koper, papier, pakkingplaat, katoen of van metalen gemaakt.  


Hunger afdichtingen 

De elastische elementen van de afdichtingen zijn gemaakt van een slijtvast polyurethaan of speciale elastomeerverbindingen (nbr, fpm, epdm, ....). 

Waar dit voordelig en technisch mogelijk is, worden PTFE of PTFE-verbindingen in afdichtingen gebruikt of worden ze gebruikt om complete afdichtingen te vervaardigen. Het gebruik van PTFE kan onder andere de levensduur en de efficiëntie van de apparatuur verhogen. 


Dempingsringen

Dempingsringen worden in veel hydraulische cilinders toegepast daar waar een eind afremming noodzakelijk is. Ze bestaan uit twee ringen die gevulkaniseerd zijn. Dempingsringen verminderen geluid en trillingen.

Stangafdichtingen

Stangafdichtingen worden meestal geplaatst in de kop van een cilinder, daar waar de stang de cilinder verlaat. Ze worden gebruikt in hydraulische cilinders als vloeistofafdichting en pneumatische cilinders als luchtafdichting.


Afstrijkers, vuilafstrijkers, stofringen, schrapers of wipers, 

Deze worden gemonteerd in een hydraulische/pneumatische cilinder en zorgen ervoor dat de stang bij de teruggaande slag wordt ontdaan van stof, vocht of elke vorm van vervuiling. Ze worden voornamelijk gebruikt in lineaire dynamische toepassingen. Kenmerkend is de elastische schraperlipsluiting, en de eventuele metalen omkasting.


Geleidingen, geleideband, geleidingsringen: 

Geleidingsringen en tape bieden de functie van weerstand tegen vervorming door de druk onder radiale belasting en drijven de zuiger en de stang in het hydraulisch/pneumatische apparaat aan, waardoor de wrijving tussen de bewegende delen afneemt. Zonder de geleidingsringen zou het metalen contact met de cilinderkop het systeem aantasten. Geleidingsringen worden gebruikt om de traditionele bronzen bus in hydraulische/pneumatische cilinders te vervangen bij onvoldoende smering. We hebben geleidingsringen alsook geleidestrip uit voorraad leverbaar in verschillende materialen voor verschillende toepassingen.


FDE VOEDINGSINDUSTRIE - GEKEURDE AFDICHTINGEN

Assortimentsboxen: Oringbox/bonded seals/metric-inch/statisch

O-ringbox Caterpillar; O-ringbox metric; inch; PFS box; Copper ring box; Dring kit; fcs box. Bonded Seal metric; inch; HITACHI control valve kit


Ontdek onze kwalitatieve afdichtingsoplossingen

Wacht niet langer en neem vandaag nog een kijkje in onze webshop om het uitgebreide aanbod aan afdichtingen te ontdekken.  Voor maatwerk alsook voor compleet samengestelde kits kunt u bij ons terecht. Wij vertellen u graag meer over de totale prijs en de levertijd. 

Naast afdichtingen voor de herstelling van uw cilinder, bieden we ook een breed scala aan andere cilinderonderdelen aan via de product catalogus. Uw machines verdienen de beste onderdelen en wij zijn er om u die te bieden. Bezoek onze webshop vandaag nog en plaats uw bestelling! Het is eveneens mogelijk om een cataloog aan te vragen via het contactformulier op onze pagina. 

Heeft u nood aan specifieke/niet-standaard dichtingen? Wij bieden u een gepaste oplossing in tal van materiaal-soorten van diameter 10 mm tot 4000 mm.  Klant specifieke samenstellingen op maat zijn mogelijk aan de hand van een model of stuklijst. Speciaal voor de voedingssector bieden wij ook FDA-gekeurde afdichtingen!

SEALKIT
SEALKIT