Statische afdichtingen

Statische afdichtingen  worden gebruikt als hulpelementen bij de O-ringen. Het belangrijkste doel is om te voorkomen dat de dichtingsring in de ruimte tussen de twee metalen onderdelen terecht komt.

In ons assortiment bieden wij een breed scala aan statische afdichtingen, waaronder O-ringen, D-ringen, R-ringen, Quad-ringen, Square-ringen, PFS-ringen en FCS-ringen. Elk type afdichting heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen, waardoor wij in staat zijn om aan verschillende behoeften te voldoen.

Statische afdichtingen bestellen?

D-ringen - R-ringen - FCS ringen - 

QR-ringen - PFS-ringen

  • FCS-ringen: Flexibele concentrische splitringen die geschikt zijn voor gebruik in statische en dynamische toepassingen waarbij een snelle en eenvoudige installatie vereist is.
  • PFS-ringen: Deze ringen zijn ontworpen met een profiel dat zorgt voor een betrouwbare afdichting en bescherming tegen contaminatie.
  • QR, Quad-ringen: Ook wel X-ringen genoemd, deze ringen hebben een vierlobbige doorsnede die zorgt voor een verbeterde afdichting en weerstand tegen extrusie.
  • R-ringen Square-ringen Deze ringen hebben een rechthoekige doorsnede en bieden een goede afdichting bij hogere drukken.
  • D-ringen: Vergelijkbaar met O-ringen, maar met een D-vormige doorsnede. Deze worden vaak gebruikt in toepassingen waar een bepaalde mate van compressie vereist is.
  • O-ringen: Deze ringen hebben een ronde doorsnede en worden vaak gebruikt voor statische toepassingen waarbij druk- en temperatuurschommelingen kunnen optreden.
  • Een XS-ring: is een type afdichting dat wordt gebruikt als alternatief voor traditionele rubberen O-ringen bij hoge drukken.  Ze worden vervaardigd uit polyurethaan, een materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende eigenschappen zoals slijtvastheid, chemische bestendigheid en thermische stabiliteit.


PFS RING
PFS RING
D-RING
D-RING

Onze profiellijst biedt een volledig overzicht. Neem gerust een kijkje en neem contact met ons op voor meer informatie of om uw bestelling te plaatsen. We staan klaar om u te helpen bij het vinden van de ideale afdichtingsoplossing voor uw behoeften.